Pàgines

dimarts, 16 d’abril del 2013

L'Assut del Millars. Almassora. La Plana Alta

L'Assut del Millars. Almassora. La Plana Alta





L'asssut separa les aigües del riu Millars, les que davallen cap a la mar i les que reguen els termes de Castelló i Almassora.
 L'assut (de l'àrab "as sad" barrera), és una presa de reduïdes dimensions. La nostra és una construcció de 1895 que serveix per a canalitzar l'aigua de reg a Castelló i Almassora. Les aigües del riu són captades a través de tres arquejades laterals on comença la séquia minada, excavada al marge esquerre del riu. Avui s'hi afegeix un segon assut d'on agafa l'aigua Borriana. A part de la presa de desviació, l'edifici, uns murs que arriben a 6 metres, i la maquinària, en són les parts més destacables. El resultat és una obra d'enginyeria, si més no pràctica amb detallets artístics com les cornises arrodonides, les pedres repicades o els plafons en relleu.

L'assut és una construcció de 1895 que serveix per a canalitzar l'aigua de reg a Castelló i Almassora. Al fons veiem el pont de santa Quitèria. A part de la presa de desviació, l'edifici, uns murs que arriben a 6 metres, i la maquinària, en són les parts més destacables. El resultat és una obra d'enginyeria, si més no pràctica amb detallets artístics com les cornises arrodonides, les pedres repicades o els plafons en relleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada