Pàgines

diumenge, 5 de maig del 2013

Caminada de Betxí a les Alqueries. La Plana Baixa.


   Caminada de Betxí a les Alqueries. La Plana Baixa

El dissabte 4 de maig vàrem fer una caminadeta, vàrem eixir de Betxí i seguírem els camps de tarongers, amb el flaire del nafa que ens omplia els pulmons i el solet de primavera que ens escalfava l'ànima. Per entre els tarongers vàrem arribar a la muntanyeta de Sant Antoni, vàrem pujar la costera i puguerem veure el poblat ibèric  de la muntanyeta. Dalt, la vista de tota la plana ens va deixar bocabadats, per una banda Betxí i més enllà Les Alqueries, sempre acompanyats de les muntanyes d'Espadà que ens creaven un cert respecte.
Ermita de Sant Antoni

Era molt agradable la vista de la Plana amb la verdor del taronger picada  de blanc.
L'ermita de Sant Antoni ben apanyada, com un vigilant dalt de  la muntanyeta esperava nous aplecs valencianistes que la convoiaren.

Vàrem pegar la volta a la muntanyeta i la vegetació autoctona es refugiava poregosa  allà dalt. Com la  llengua autoctona i la cultura popular que recula davant les modernors forànies, i és retira en els cercles més ancestrals de la població. Ací les matisses s'amagaven a la muntanyeta. Li vàrem pegar la volta a la muntanyeta i poc després ens sumergírem dintre la mar de tarongers una altra vegada, passàrem el Pla Redó, antiga partida disputada entre la gent de Vila-Real i les Alqueries.
Ferem un descans en una antiga alqueria a l'ombra d'uns pins.
Passarem per davant d'on havia d'anar el camp de golf més impressionant de tot el país i per sort la crisi  va evitar que es feren aquestes barbaritats. Vàrem creuar l'autovia i vàrem passar per davant de l'església vella i el Replà, l'edifici més antic de tot el terme , ara en runes. Poc després vàrem arribar a Les Alqueries, on el seu ajuntament lluïa  el passat d'una Alqueria entre Alqueries



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada