Pàgines

divendres, 26 de setembre del 2014

La Palmera imperial. Elx.Baix Vinalopó.

La Palmera imperial.Elx. Baix Vinalopó.
Palmera imperial                                   
 Hi ha molts qualificatius que em vénen al cap quan pense amb la palmera imperial,  el drac de vuit caps que deixa bocavadats als qui visiten el jardí. Algunes vegades ja fa anys vaig entrar a l'Hort del Cura, un jardí reduït però molt especial, i amb la perla de la palmera  de vuit braços brillant en mig la pluja de formes i colors. És com una carcassa de verdor que puja cap a l'ifinit.  No és la més gran  ni la més alta però és única.
 És un fenòmen dificilment repetible obtenir una palmera igual . Va ser visitada per l'emperatriu Sisi i d'ací li ve l'adjectiu d'imperial. Está lligada per mantenir  amb grans arandeles i reforços de ferro,  ja que els braços sinó  fos així es trencarien . Segurament cap allà l'any 2007 la darrera vegada que la vaig visitar.
L'he inclòs dintre l'etiqueta d'"arbre monumental" tot i que sabem que botanicament les palmeres no són arbres, són plantes gegants.
 Espere que el morrut roig, coleòpter que ha matat moltes palmeres no es fixe amb ella, seria una perdua molt gran si caiguera en les seues urpes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada