Pàgines

diumenge, 12 d’octubre del 2014

Miravet.Cabanes.Plana Alta

Miravet.Cabanes.Plana Alta.
Restes de les cases de Miravet

  El despoblat de Miravet guarda l'essència del que va ser  el poble de Miravet a l'ombra del castell de Miravet, encara podem recorrer les restes de les cases del poble, fins al segle XVI va constituir un poble diferent de Cabanes , tal com podem llegir a l'enllaç del castell de Miravet, els pobles de Miravet i Albalat van passar a formar part de Cabanes.
 Em va semblar molt interessant l'església romànica del segle XIII, encara queda la portalada i dintre es veuen els inicis dels arcs, però el conjunt va a poc a poc caient, el temps va passant factura a l'indret.
Restes de les cases de Miravet
Açò em fa reflexionar sobre la vida dels pobles, quan un poble és assimilat per un altre, perquè aquest segon és conquerit o perquè la seua gent ha emigrat  i el poble va morint  i finalment ja molt feble és assimilat pel gran.
 També desapareix la pertenyença, el sentiment   d' identitat de la gent del poble i la consciència de ser poble(açò podem extrapolar-ho a un altre nivell, amb  la relació entre les cultures i nacions, com està passant amb la nostra(el País Valencià) que patim de ser assimilats per Espanya si no ens reafirmem com a poble). Com diu el poeta Vicent Andrés Estellés, allò que val és la consciència de no ser res si no s'és poble.
Restes de Miravet i el castell de fons
Església romànica  del segle XIII
Inici d'un arc
Interior de l'església
Un arc de dintre l'església
Església romànica del segle XIII
Interior d'una casa del poble de Miravet
Capelleta interior de l'església romànica
Interior de l'església

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada