Pàgines

dijous, 30 d’octubre del 2014

Monestir de Santa Maria. El Puig. L'Horta Nord

 Monestir de Santa Maria del Puig.El Puig.L'Horta Nord.

 El darrer diumenge d'octubre després de pujar  a la muntanyeta de la Patà a l'aplec del Puig vàrem recórrer els voltants del monestir  de Santa Maria del Puig, com era diumenge estava tancat i no vàrem poder entrar.
Són moltes les sensacions que em venen a la memòria en pensar en l'indret.Un indret carregat  de mites, d'història, de sang, d'alegria per uns i de dolor per uns altres.
 Després de llegir una mica més sobre l'indret entenc una mica més el valor del lloc. La pertenyença a un poble, a un país, i l'estima cap a la meua terra i 
la meua cultura, i les ganes de llibertat i de trencar les cadenes que amordassen al meu poble, això no treu ser conscient de la crueltat que va portar per a la cultura suplantada en aquell moment, pels musulmans la implantació de la nostra  a sa casa, en la conquesta del País Valencià. Crec que hem de ser crítics també amb nosaltres mateixa.
 Va ser una matança tremenda, un amassacre, el nou d'octubre  de 1237, en el lloc on hi ha ara el monestir. Encara que  siga el naixement del nostre poble, del poble valencià, va ser un part molt dolorós. No puc tenir una sensació d'alegria quan hi sóc davant d'aquest indret, tot i la meua pertanyença al poble valencià, però ara erem nosaltres els conqueridors, els invasors, els dolents.
 Segons sembla va ser on és troba el monestir on va tenir lloc la batalla del Puig

El monestir fou manat construir directament per Jaume I el 1240, té també molt de valor històric a part de l'arqueitectònic i artístic.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada