Pàgines

dilluns, 24 de novembre del 2014

El palau del marques de Sant Josep.Otos.La Vall d'Albaida.

Palau del Marques de Sant Josep.Otos.La Vall d'Albaida.

 Vàrem acabar la caminada davant del palau del Marques de Sant Josep, tot i que en aquesta primera caminada encara no hi he entrat.
 Com no, a la façana del palau  hi ha un rellotges de sol, i una pancarta contra la construcció d'una planta de residus animals.
 El que ens diuen els fulletons:
 El palau del Marquès de Sant Josep data de principis del segle XVIII , un edifici emblemàtic que ha tingut moltes funcions i propietaris, fins i tot va ser jugat al casino de Montecarlo. Actualment acull les dependències
municipals.
 La façana principal del palau s'estructura en tres cossos, on destaca la portada central adovellada per a l'entrada dels  carruatges. El segon cos o planta noble presenta tres balcons simètrics, entre els quals trobem les manisetes de l trinitat (s XVIII) i un rellotge de sol de la mateixa cronologia. La planta superior de l'edifici o andana està recorreguda per una llotja de dihuit finestres de mig punt caracteristiques dels palaus renaixentistes i barrocs. 
 El bell centre de l'edifici està presidit pel pati interior on paga la pena fer una
parada. Destaca el rellotge de sol modern " venim del Nord, venim del Sud".A més no deixeu de visitar l'artesonat de la Sala dels Arquets i, finalment el celler al  soterrani emprat com a sala d'exposicions. Si accediu a l'hort del palau, hui en dia convertit en un jardí mediterrani obert a la Vall, trobareu l'anomenada Pedra de Basset.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada