Pàgines

dijous, 5 de febrer del 2015

Les cases del Cabanyal. El Cabanyal. L'Horta

Les cases del Cabanyal. El Cabanyal. LHorta.
Cases del Cabanyal on hi havia les antigues barraques

 Després de passejar pel Cabanyal i parlar amb Maribel i que em portara pels carrers del Cabanyal i m'explicara una mica la seua història i la seua lluita, i el seu patrimoni contaré ací el que he anant aprenent.
 Una mica d'història.
 El Cabanyal  era un municipi amb el seu propi ajuntament però  al segle XIX va ser anexionat per la ciutat de València. La part històrica ja  estava quan València encara estava entre les muralles. La part de l'avinguda Blasco Ibañez eren tot camps. Al Cabanyal els barris estaven delimitats per les sèquies, ara soterrades.

 Antigament eren barraques, però a partir del s.XIX i pels incendis es prohibeixen tornar a fer-les i han de fer cases. Però cada casa ocupa el lloc d'una  antiga barraca, o en tot cas dos cases ocupen el d' una barraca, però sempre parlem de la mateixa distància. Hi ha una part més antiga i una altra que són finques altes més modernes.
La Problemàtica:
 Tot el conflicte arriba a partir d'una proposta d'allargar l'avinguda Blasco Ibañez fins a la mar, això suposava arrasar moltes cases per fer l'avinguda, actualment hi ha la pressió d'especulació sobre la zona afectada,  en tots els trossos
Afegeix la llegenda
de carrers que tallaria l'avinguda, hi ha  cases enderrocades, zona degradada, cases tapiades, sense serveis socials, cases pintades a ratlles marrons  per crear sensació de geto, per així fer baixar el preu de les vivendes i obligar a la gent a vendre.
Salvem el Cabanyal.
 Naix fa  17 anys amb l'objectiu d'aturar  aquest macroprojecte d'especulació i de destrució del Cabanyal

església al Cabanyal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada