Pàgines

diumenge, 21 de juny del 2015

Aqüeducte romà. Riba-roja de Túria. El Camp de Túria.

 Aqüeducte romà. Riba-roja de Túria.  El Camp de Túria.
 Ens trobàvem fent el Camí a l'etapa de Riba-roja a Paterna, aquesta vegada ho feiem en sentit contrari, vàrem iniciar la senda  de l'espina de peix  de València la Vella, era un trajecte curt amb alguns alicients, que s'iniciava al trocal i tornava a ell,molt interessants com el cas de l'aqüeducte romà. Tot i que no es troba sancer encara podem observar part de l'obra. Entre matolls Miquel, Graeme i jo intentàvem trobar el punt per traure millor la fotografia del que quedava de l'aqüeducte, tot i que tant d'una banda com de l'altre l'efecte era semblant.
Restes de l'aqüeducte romà prop de València la Vella.

Aqüeducte prop de València la Vella. 9-5-15
Vista de l'aqüeducte romà caminada 9-5-15
Vista de l'aqüeducte romà
Vista general des del sud
 De vegades els trossos d'història abraçats a un tros de barranc ens fan  reflexionar sobre les cultures que ens han precedit,  i el seu intent com el nostre de controlar  la natura.
En aquest cas la importància de l'aigua per la vida, les obres i l'esforç per conduir-la. Com ens ha perdurat  durant més de 2000 anys  aquesta obra magna, la importància de la seua preservació i rellevància, com  el valor d'aquestes parets  per portar l'aigua ha anat augmentant en els anys.  És el poquet que queda i ens pot ensenyar molt sobre la vida d'aquestes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada