Pàgines

diumenge, 19 de juliol del 2015

Església de Sant Salvador. Sagunt .Camp de Morvedre

  Església de Sant Salvador . Sagunt. Camp de Morvedre.
  Cap al darrer cap de Setmana de maig, David Garcia i Graeme  ens va fer una visita guiada pel recorregut d'El Camí pel centre històric de Sagunt de la que seria l'etapa Segart- Sagunt.
 El primer punt que vàrem veure important va ser l'església  de Sant Salvador, durant la visita vàrem tenir sort que estava oberta i la vàrem poder visitar per dintre.
 L'església és de tràsició al gòtic, ja que encara té alguns elements romànics, com l'arc de la porta i d'altres elements ja del gòtic .

 Més informació(punt 1.Església de Sant Salvador) www.sagunt.es 
Ubicació sobre l'itinerari del mapa d'El Camí al punt 37


 Campanar de l'església de Sant Salvador(s.XIII)

Església de Sant Salvador s.XIII



Porta romànica




Interior de l'eglésia de Sant Salvador maig 2015
imageficha1
L’església del Salvador estava situada extramurs, a la vora del Camí Reial de València, probablement vinculada al Raval de Baix. La seua construcció comença en 1248, data en què Jaume I ordena a Dionís de Sant Feliu la repoblació d’este raval.
És d’una sola nau, amb planta de creu grega, absis poligonal i contraforts exteriors. La nau està dividida en tres trams per mitjà d’arcs diafragma sobre els quals baixa el sostre de fusta, tipologia típica de les anomenades «esglésies de conquesta». L’absis presenta cinc costats, i està cobert amb volta de creueria.
La façana de l’església té una portada d’arc de mig punt amb un va lleugerament apuntat en la part superior. Adossada a la façana es troba la torre campanar, de base rectangular i acabaments de carreu. S’hi accedeix des de l’interior de l’església.
Va ser restaurada entre els anys 1991 i 1992. En la restauració es van eliminar les cases annexes pel costat nord i es generà una plaça, en la qual es construí una sagristia. Es realitzaren excavacions arqueològiques en què van aparéixer: una pedra sepulcral, els fonaments de l’església primitiva (possiblement, l’església de Sant Joan manada construir en 1098 pel Cid en la seua visita a Sagunt), taulellets i, en estrats inferiors, restes d’època romana utilitzats en les posteriors reconstruccions del temple.
INTERVENCIONS RECENTS:
  • Projecte de Restauració. José Luis Ros, 1990‐1991.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada