Pàgines

dissabte, 4 de juliol del 2015

Palau del Real. València. L'Horta

Palau del Real. València. L'Horta.
Després de caminar una estona en mig de l'exuberant jardí del Real vàrem arribar on hi havia antigament part del palau, ara sols queden les bases del palau, alguns fonaments i un panell amb l'explicació.
 Segons sembla quan la guerra contra els francesos el van dinamitar perquè no el pugueren utilitzar com a bastió. Era tan gran que vàrem seguir caminant i al jardí de Monfort ens vam trobar un turonet, sembla ser que aquest turonet és on acabava el palau i són les runes que van quedar-hi després de dinamitar-lo.
Restes del palau del Real-10-5-15





Aquest turonet es troba al jardí de Monfort alguns metres més vora la mar, fins aci arribava el palau i  se suposa que sota del turó n'hi ha les runes del palau.

 Turonet al jardí de Monfort


 Reproducció de la Dama d'Elx  al jardí.


 D'aquest palau m'atrauen moltes coses, per una banda la monumentalitat, i la bellesa amb la qual parlen les fonts, ja és una mostra  l'origen del mot, segons sembla deriva de l'àrab (riyat= jardí), per una altra banda el seu repecte per part de Jaume I cap al palau, i els reis que l'han succeït, i que fou l'allotjament dels reis durant la seua estada a València, i finalment la seua dramàtica i trista destrucció, posant com excusa el fet  que es trobara fora de les muralles i així  de donar-li a l'enemic  un lloc on refugiar-se i fer-se fort. Va ser una llàstima perdre'l.
Ubicació sobre mapa (punt 12 i 14)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada