Pàgines

dissabte, 22 d’agost del 2015

El Puntal dels Llops.Olocau. El Camp de Túria

 El Puntal dels Llops.Olocau. El Camp de Túria.
 En un turó prop de la població d'Olocau n'hi ha el poblat iber del Puntal dels Llops. Per pujar des d'Olocau  cal creuar el pont del barranc de Carraixet i després seguir a la dreta fins arribar prop de la carretera on trobem el panell explicatori.
 Al panell trobem també un telèfon per fer visites guiades, la senda va pujant tot el turó fins a dalt de tot on n'hi ha el poblat. El telèfon per fer la visita és el  672794404, de dimecres a diumenge de 10 a 14 hores puntal.llopos@olocau.es

Vaig fer la visita al poblat el 12 de juny , vaig eixir de la plaça del poble i  creuant el barranc pel pont  vaig arribar a la carretera i per un camí senyalitzat  vaig arribar al seder on començava l'ascens al poblat. Vaig seguir  la senda que puja  i li pega la volta a la muntanya fins arribar a coronar el turó on es troba assentat el poblat. Forma part  també d'un petit recorregut d'El Camí al seu pas per Olocau.
Pel que fa al Puntal, per una banda entenc la seua situació privilegiada  i forficada dalt del turó, emmurallat i molt ben defensat,  per la muralla i la torre i per altra banda la comunicació  visual amb la resta de pobalats edetans.
Per altra banda  pel que fa a les troballes dintre del jaciment , ens donen una informació molt important sobre la vida quotidiana al poblat durant la seua època d'ocupació. Els diferents habitacles comunals per les diferents tasques del poblat, agrícoles , ramaderes, metal·lúrgiques o tèxtils.






Torre del Puntal dels Llops

Departaments més nord-orientals del poblat  els que corresponenals departaments 14,13 i 12
Carrer central

Torre i inici dels carrers centrals

Vista de la comarca del Camp de Túria des del puntal del Llop
Zona sud del poblat  on hi hauria els departaments 17 i 16.



 A la part de dalt tenim una visió general del poblat iber, des del sud, com podem veure n'hi ha el carrer central i les edificacions es troben a banda i banda de carrer, podem veure el departament 16 i 7 a  la dreta i a l'esquerra el departamanent 17

Segons ens explica el panell  el departament 3 s'utilitzava com a magatzem de productes agraris.

 Pedra per moldre trobada dintre del jaciment.

 Departaments 7, 9 i 10 a l'esquerra. A la zona més de la dreta veiem els departaments més orientals.
 Torre vigia del Puntal dels Llops
Muralla que defienix tot el portal i darrera la torre vigia.

Mapa de l'itinerari d'Olocau al puntal dels Llops.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada