Pàgines

dimecres, 5 d’agost del 2015

Palau de Berenguer. Sagunt. El Camp de Moredre

Palau de Berenguer(museu greco-llatí) Sagunt. El Camp de Morvedre.

En la caminada del 24 de maig fent el Camí per Sagunt passarem per davant del mur del temple de Diana i just davant arribarem al palau de Berenguer, dintre contenia una exposició molt interessant sobra la vida quotidiana del món grec i romà. Vestits, mascares, armes i molts panells informatius que ens deixaven una descripció gràfica d'aquella època.

Pati d'arcs i davant del mur del temple de Diana



Pati d'arcs. Cos intermedi de l'edificació, connectat amb la plaça dels Berenguer, que posseeix una lògia al pati amb arcs rebaixats de pedra, recolzats sobre una estilitzada columna amb basa i capitell. Datat en els segle XV atribuíble a la construcció gòtica original.
 Segons em va contar David  els arcs gòtics valencians estaven tapiats de manera que l'arc deixava de fer la força que inicialment feia , al tornar a traure els elemets que tapaven  els arcs per deixar-los lliures,  va tornar ha haver-hi una redistribució de les forces.


Pedra  treballada amb un orifici al centre que es trobava a la part inferior dels banys, quina podia ser la sua funcionalitat?  podria estar relacionada amb l'entrada de l'aigua dels banys?
Possible Mikvè: Mikvè, bany ritual jueu. Estança voltada construída amb maçoneria irregular probalblement utlitizada per a banys rituals jueus. Es realitzaven ritus de purificació com les conversions. Usat també en festivitats  importants i en  purificacions matrimonials. El seu ús com a aljub en època contemporània pot haver produït la dasaparició dels nivells medievals originals.

Aljub.Dipòsit destinat a  emmagatzemar l'aigua de  pluja, construït en encofrat de morter de calç i amb la base de rajola massissa que connectava amb el possible mikvè abastint-lo d'aigua. Cronologia s. XV-XVIII


Pel que fa al museu: Té tot un  gran apartat dedicat a les tràgèdies gregues representades en teatre



















Vàrem pujar al primer pis i des del mirador teniem una visió  de Sagunt així com del pati i dels voltants.

Al segon pis vàrem trobar els panells que feien referència al port de Sagunt i Sagunt i la seua història i patrimoni. Acñi hi ha algunes fotografies dels panells que ens ho expliquen.
Més informació www.sagunt.es ubicació sobre mapa Sagunt punt 7
Ubicació sobre el mapa de l'tintinerari d'El Camí punt 13













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada