Pàgines

dissabte, 15 d’agost del 2015

Pont romà. Sagunt.El Camp de Morvedre

Pont romà. Sagunt. El Camp de Morvedre.

 Durant la caminada del 24 de maig pel casc antic de Sagunt en aquest moment caminàvem de la voreta del riu fins a l'església de Sant Salvador, doncs dintre del riu desdibuixat pels anys i confonent-se amb la llera del riu vàrem poder veure les restes del pont romà , que els romans utilitzaven per passar el Palància.


La pàgina web de turisme de Sagunt ens diu:
 En el llit del riu Palància perduren les restes del pont romà pel qual la Via Augusta entrava a la ciutat de Saguntum. Es construeix durant el mandat d’August, en el moment en què es produeix un canvi en la planificació urbana amb una remodelació urbanística de la muntanya. Es disposa enfrontat al turó i molt vinculat amb la ciutat, ja que des d’ell es focalitza la vista sobre el conjunt monumental.
 Més informació www.sagunt.es , la ubicació sobre el mapa correspon al punt 24
Ubicació sobre els mapes de l'itinerari d'El Camí punt 45
Tan sols se’n conserven l’estrep del marge esquerre, dos pilars i restes d’un tercer o més, caiguts en el llit fluvial. Dels pilars arrancaven els arcs, que tenien una llum d’uns 6,5 metres. Esta construcció s’alça en formigó o opus caementicium, que són el nucli de la construcció, folrada amb un parament de carreus rectangulars ben tallats, conservats en un dels pilars caiguts.
La disposició del Circ, posterior a la construcció del Fòrum, del Teatre i del pont, trenca este esquema urbanístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada