Pàgines

dimarts, 2 de febrer del 2016

Casa de les Senyoretes. Les Coves de Vinromà.. Antic Maestrat

 Casa de les Senyoretes. Les Coves de Vinromà.  Antic Maestrat.
 En un moment del nostre recorregut urbà ens topetem una casa  que pel seu aspecte una mica enrunada i malmesa,  passa desapercebuda, però les finestres, els restes d'arcs mig tapats, ens donen senyals que es tractava d'una antiga casa senyorial o palau. Quan preguntem a les veïnes per la casa, de seguida ens donen raons del que va ser, ens diuen que està en un estat de runa però que va ser un palau molt important en el qual es va allotjar una reina, sinó recorde malament varen dir Juana de Arco. Diuen que s'allotjava a la casa quan venia per aquestes terres. Segons diuen encara està per dintre com estava en aquella època, i és una joia veure-la, era un palau del segle XIV i XV. Jo en aquest viatge  no  vaig poder visitar-lo, però si tingués l'ocasió estaria molt bé fer-ho.
 Mirant una mica per la xarxa he vist que de tant en tant per festes l'ajuntament  de les Coves organitza visites a la casa, a l'enllaç hi he trobat alguna imatge de l'interior molt il·lustrativa.
 Tot açò em va passar en el  nostre viatge l'agost del 2015 per les Coves de Vinromà.

Una capelleta exterior de la casa de les Senyoretes

 Detall del mosaïc de pedra de l'entrada de la casa

 Detall de l'arc de l'entrada tapat per un mur i un contrafort.
  En aquesta fotografia es veu el mur afegit que tapa un dels arcs de pedra de la casa.

Antic arc de pedra d'una de les entrades de la casa

  Em aqiesta fotografia podem veure al pis de dalt les finestres  tapiades i a la planta baixa podem veure com  el mur i el contrafort que arriba al primer pis tapa l'arc d'una entrada principal.

Finestres tapades del palau


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada