Pàgines

dijous, 4 de febrer del 2016

La Taona o Molineta. Les Coves de Vinromà. Antic Maestrat.

La Taona o Molineta.  Les Coves de Vinromà. Antic Maestrat.
    Faig una mica de memòria del meu viatge l'agost del 2015 per les Coves de Vinromà i  la cerca dels molins fariners del riu de les Coves, amb l'ajuda per suposat dels  llibres i articles que tenia de Benjamí  Barberà i algun mapa on venien indicats els molins. Em trobava quasi bé en la darrera part del viatge i com bé diu al llibre els dos molins estaven molt a prop. D'aquest molí tot i que  era un espai menut i quedava poc em va sobtar les pedres molt ben tallades de la porta i la finestra del molí. Es trobava a la part de sota del molí d'en Rieres.
 Com en els altres molins  farem també menció del que Benjamí Barberà ens diu del molí al seu article els molins fariners d'aigua a les Coves, dintre del llibre El món rural a les Coves de Vinromà.

" La Taona o Molineta.
 També a la dreta del riu, situada a escassos metres del molí anterior, aprofitava el desguàs d'aquest per emplenar una bassa que hi havia on ara és carrer. El salt entre aquesta i el rodet era una rampa de poca alçària.
 El casal , sense habitatge, era molt petit, però suficient per encabir un joc de  moles catalanes. Només hi resten les parets i una mola sotana"



Visió general del molí la Taona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada