Pàgines

dissabte, 9 d’abril del 2016

La Plaça del Diamant. Barri de Gràcia. Barcelona. Barcelones.

La Plaça del diamant. Barri de Gràcia. Barcelona. Barcelonès.
  La plaça del Diamant és un punt molt emblemàtic del barri de  Gràcia i en general del cor de Barcelona. El caliu de la plaça ens convida a quedar-nos i passejar tranquil·lament. Però sempre amb les presses, pujava per la nit a Barcelona per al dia següent pujar al mas del Negre al Ripollés.
 La plaça del Diamant evidentment sempre em recordara a Mercè Rodoreda , per una banda el llibre que ella mateixa li dòna de títol el mateix nom, la Plaça del Diamant i la mateixa escultura de la plaça ja ens posa en situació,  la dona oprimida i els coloms per totes bandes.
 És un homenatge a totes les dones que han patit la guerra i la crueltat del marit, que han hagut de claudicar i sofrir, i acceptar tot allò que la vida els ha anat donant.
Passar per la plaça ens fa reflexionar sobre el llibre i sobre totes aquestes situacions de la vida real de tantes dones  que han patit situacions  injustes semblants, evidentment també sobre Mercè Rodoreda, la seua obra i la seua vida, plena també de calamitats com la de la Colometa.
 Vaig fer aquesta visita el 14 de gener del 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada