Pàgines

dimarts, 8 de novembre del 2016

Església de Santa Bàrbara. Segorbe/ Sogorb. L'Alt Palància

 Ermita de Santa Bàrbara. Segorbe/ Segorb. L'Alt Palància.
 El 2 d'abril del 2016 estrenava comarca i poble, Soborb  em va semblar d'una gran riquesa per tot el patrimoni que allà hi vaig descobrir.
Quan vaig arribar davant de l'ajuntament uns murs  van despertar el meu interés. Eren les restes de l'ermita de Santa Bàrara del segle XIV.
Al panell podíem llegir el següent
  L'ermita de Santa Bàrbara és localitzava en l'antic raval de "el Agua Limpia" en el qual els ducs de Sogorb van construir la seua nova residència(hui l'ajuntament) en el segle XIV. En aquesta part posterior de l'edifici es localitzaven alguns horts entre els que es trobava l'Hort de la Dama, denominada d'aquesta manera per haver-hi una dona amb nombrosos surtidors d'aigua.
 Anexe a aquest hort existia una plaça en la qual es va edificar a finals del segle XIV una ermita dedicada a Santa Bàrbara, els seus fonaments han segut localitzats en les excavacions arqueològiques . Daquesta ermita sols queden els fonaments, al haver sigut arrasada a finals del segle  XVI o principis del segle XVII per ampliar l'àrea dels horts.
 Les excavacions arqueològiques també han descobert diversos murs, una amplia séquia i diverses bassetes que pertenyien a una de les adoberies citades als textos, així com d'altres elements també d'inerès, com un ampli conjunt ceràmic d'epoca islàmica que confirma la utilització intensiva de l'espai ja abans del segle XIII




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada