Pàgines

divendres, 6 d’octubre del 2017

Caminada en família per la Terra Alta: d'Horta de Sant Joan a Bot

Caminada en família per la Terra Alta: d'Horta de Sant Joan a Bot.
 Era una de les caminades de l'estiu  amb les xiques. El nostre punt neuràlgic on havíem llogat l'apartament era Horta de Sant Joan, als apartaments la Fàbrica. Havíem de matinar per  estalviar-nos la primera calor, com a mínim per a les xiquetes. Ens quedàvem a la mateixa plaça on hi havia tots els bars del poble.
 El camí era fàcil, vàrem seguir la via verda , que segueix  l'antiga via del tren de la Terra Alta.  Anàvem trobant  diferents elements de l'antiga infraestructura ferroviària,  alguns trossos de via que recordaven el recorregut, algunes tanques fetes amb les travesses de la via, algunes estacions  de tren, molt deteriorades pels anys.
Alguns túnels estaven il·luminats , d'altres però no hi  funcionaven, i vàrem encendre els frontals, en mig de la calor s'agraïa la fresca de dintre dels túnels, alguns prou llargs, que semblava que no acabaren mai.
Prompte vam arribar a Bot un poble tranquil  de la Terra Alta,  vam passar per l'ajuntament i vam segellar  l'etapa, en fer el camí de tornada per buscar el cotxe la calor apretava més  i la fresca dels túnels va anar molt bé.





Fem el Camí a la primera alba


 Seguim la via verda on hi havia l'antiga via del tren




Antiga via del tren vora la via verda


 Antiga estació en runes

 Interior de l'estació


Un de tants túnels que vàrem travessar


Antiga  estació de Bot

 Un bagó de tren transformat en bar




 Església de Bot

 Ermita vora Horta  de Sant Joan

 Conreu de vinya prop d'Horta de Sant Joan

Vinyes a Horta de Sant Joan , on surt la denominació Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada